Semmeringben az a jó, hogy Magyarországról pikk-pakk elérhető, ennélfogva igen népszerű is hazánk fiai, lányai és mindennemű síszerelmesei körében. Budapesttől mindössze háromórányi távolságra minőségi, összesen 40 km hosszú pályarendszert, és osztrák színvonalú szolgáltatásokat találunk. Ide nyugodtan ruccanhatunk ki a családdal is egy síhétvégére.

A sírégió Alsó-Ausztria és Stájerország határán található, és 2 pályarendszer tartozik hozzá: Stuhleck és (korábbi nevén) Hirschenkogel, melynek mostanra a hivatalos neve is  Zauberberg azaz Varázshegy lett.
A Stuhleck stájer területen fekszik, itt 26 km-nyi jól karbantartott pálya vár minket, 4 ülő- és 5 húzólifttel. Síbérlet árakhoz katt ide.
A hely egyik hátránya éppen a népszerűsége, ugyanis a lifteknél elég nagy tömeg tud kialakulni, hosszas várakozásra kell számítani pl a Stuhleckbahn alsó és középső állomásánál is, különösen a reggeli órákban.
1774m-es csúcsával a téli időszakban hóbiztosnak mondható a hely, a kiváló fekvésű Panoramarestaurant pedig páratlan kilátást nyújt a környező hegyekre.

További extrák: szánkópálya, éjszakai kivilágítás, sebességmérés, SnowPark, videórögzítés és lesiklási diagram (skiline),  valamint természetesen síoktatás és felszerelés-kölcsönzés is elérhető a helyszínen.

A Stuhleckbahn völgyállomásánál lévő hatalmas parkolóban tehetjük le az autót, de további parkolási lehetőségeket találunk közvetlenül a pályák aljánál is (Kaltenbachstraße).

 

stuhleck

ZAUBERBERG – VARÁZSHEGY

A 6 km-re arrébb lévő Zauberberg már Alsó-Ausztria. Ennek alacsonyabb fekvése és jóval kisebb, 14 km-nyi pályarendszere ugyan némiképp elmarad a Stuhlecktől, de mindenképp megéri besíelni mindkettőt – a Semmering bérlettel ugyanis mindkét pályarendszer látogatható.

A sírégiót egyébként akár vonattal is kényelmesen megközelíthetjük, ingyenes shuttle járatok üzemelnek a téli főszezonban Semmering vasútállomás és a völgyállomás között.

Szállás Semmering közelében